“niet aangeraakt worden … je ziel sterft en de liefde in je lijkt ook te sterven” …

Aanraken en aangeraakt worden … de belangrijkste ervaring in het tantrisme en van levensbelang, diep contact met jezelf, de ander, het universum, zonder enige mentale beroering.

Wanneer je diep energetisch en/of fysiek aanraakt, hoef je niet meer los te laten, dat gebeurt vanzelf. De wereld moet in volledig bewustzijn worden geleefd, er is geen andere weg, geen enkele sluiproute of korte weg.

Wanneer je iets met je volle bewustzijn vasthoudt, zoals een baby je vinger grijpt, is het voldoende om je hand te openen. Waarom heeft een baby zoveel kracht? Omdat zijn hele wezen betrokken is bij de beweging die tot het vastpakken van je vinger leidt. Op dat moment is hij zo sterk dat je in z’n macht bent.

Tantrisme is met jezelf afspreken om vanuit deze kracht te leven. We zijn allemaal net bommen die op het punt staan te ontploffen van liefde. Ik zie het als mijn taak om liefdevol op de ontsteking te drukken.

Wat houdt dat in? Mijn totale aanwezigheid jegens jou volstaat. Je bereikt nooit een punt waarop een toestand onomkeerbaar is. Besluiten je te laten (aan)raken is besluiten deze bom te laten ontploffen.

Mijn aanwezige, liefdevolle AANRAKING biedt je de mogelijkheid dat te ervaren!