Voor een sessie kan het zijn dat je “een bepaalde mate van gespannen zijn” ervaart. Dit is volkomen begrijpelijk en verdwijnt snel naarmate de sessie vordert, zodra je beseft dat je de controle hebt, je grenzen gerespecteerd worden en dat je je in een veilige omgeving bevind.

Ook krijg ik vaak de vraag of men wel Tantra kan beoefenen als men alleen is, JA, JUIST vanuit keuze voor JEZELF de ander (eventueel) ont-moeten is waar het over mag gaan!! Lees hier over de ervaringen met de

Ik geloof heilig in de behoefte naar zorgvuldigheid en een strikte ethische code in dit werk. Mocht je vragen, commentaar of suggesties hebben ben ik altijd blij die te horen, namasté, Nico

Ook hier de link naar de opname van het programma Klein Spiritus bij RTV Assen, waar Muriëlle Esveld met me praat over Kashmirische Tantra, welliswaar al weer even geleden, maar nog steeds actueel.

* Ik wil je even laten weten dat ik niet weet wat me overkomt deze week. Ik voel me stralend en het wordt enorm weerspiegeld in mijn omgeving. De aantrekkingskracht is enorm. En ik weet zeker dat dat te danken is aan mijn sessie bij jou… er is iets geïntegreerd/samen gekomen in mij. Dank daarvoor… ik voel me enorm gelukkig…met mijzelf.

* Soms kun je een ervaring hebben die zoveel verandering in jezelf teweeg brengt dat je als het ware een nieuw leven begint. Zo was de ervaring met Nico voor mij. Ik leerde -mijn verleden verwerken, -overgave kennen, -mijn lichaam van binnen voelen, opnieuw dansen met mijn hart, -wat mijn grenzen mij vertellen. Iedere nieuwe sessie ben ik benieuwd hoe mijn blijheid toeneemt door het verdiepen van “ken uzelve”. Nico, daar ben ik je zo dankbaar voor.

* “Wederom helemaal blij met je. En ik wil nog noemen dat ik vond dat je de de-armouring (vooral) in het bekkengebied zo ontroerend zorgvuldig deed. Steeds toestemming vragend voor de volgende stap. Steeds even naar me toe buigen om dichtbij contact te maken, me steeds aankijkend, en in de gaten houdend. Alles rustig en met aandacht, en heel veel respect. Dank je daarvoor…!”

* De ontmoeting:  Als kind de ruimte niet gekregen om mezelf te ontdekken en zijnskracht te ontwikkelen. De verwondering altijd gevoeld maar vanuit een onveilig gevoel het niet kunnen en durfden ervaren. Op de overlevingsstand de eenzame kinderjaren doorleefd. Eenzaam in de “aardse” wereld maar gesteund door dat wat niet “zichtbaar” maar ooooh zo voelbaar is.

Bij aanvang van mijn studie aan de kunstacademie was de emmer vol. Op mijn twintigste voelde ik letterlijk de grond onder mijn voeten wegzakken. Maar een innerlijk weten hielt mij op de been. Maar dat ik aan de gang moest met de geestelijke pijn en dingen een plek wilde gaan geven was wel duidelijk. Jaren intensieve therapie maakten dat ik na hard werkende jaren eindelijk in de spiegel durfde te kijken om contact te maken met mezelf. Alles geestelijk op een rijtje krijgen was een ware strijd.

Zo’n tien jaar later, nadat alles voor mij in het koppie helder was geworden wilde mijn lichaam me wat laten zien. Alles weten is één maar voelen is nog een heel ander verhaal. Pijn ligt opgeslagen in het lichaam en ook dit stuk vroeg om heling. Vele healingen en bezoeken aan sjamanen brachten mij langzaam in het lijf. Langzaam werd oude “shit” opgeruimd, organen opgeschoond en levensenergie ingebracht.

Maar de angst om te aarden bleef bestaan. Ergens ontbrak er nog wat. Twee wegen….Tien jaar knokken met het hoofd, tien jaar knokken met en tegen het lijf…. Maar waar komen ze samen en gaan ze elkaar ontmoeten.

Lieve Nico, hoe graag ik het ook wil en hoezeer ik het begrijp…. Het lichaam wil niet in beweging komen. Het voelt als een strijd tussen lichaam en geest. Ze kunnen elkaar niet vertrekken. Zit er nog zoveel tussen? Kan ik een andere koers bewandelen?Is geduld mijn pijnpunt? Diep van binnen weet elke cel het antwoord. Ik voel het. Ik weet het…. En toch staat er iets tussen.

Naakt voelde het, heel erg naakt…. Maar……Lichaam en geest durven langzaam naar elkaar toe te komen, gesteund door jouw energie, je warme aanraking, de warme klanken en de onvoorwaardelijke liefde dat alles er mag zijn.

Wilde ik één worden met mezelf moest ik dit traject bij je aangaan. Ik schrijf “moeten” omdat het voelde als iets wat mij van buitenaf dreef… Maar inmiddels is het “mogen” omdat de opening is gevoeld vanuit mijn eigen zijn. Altijd gedacht dat wanneer je je geborgen voelde alles vanzelf gaat. En bij de geboorte zeker? Maar als vrouw van in de veertig in een volwassen lichaam is het doodeng en voelt het aarzelend. Jouw manier van helen brengt alles bij elkaar. Elke cel in het lijf wordt gepolijst, geheeld, aangeraakt en verwelkomt. Alles mag er zijn. Innerlijke reizen worden beleefd, de aarding wordt gevoeld. En op het moment dat een klankschaal op je buik wordt gelegd zet de trilling alle stromingen in gang. Zuivering tot op het bot. Alles komt samen.

Intens dankbaar ben ik voor wat je me hebt laten zien, ervaren en voelen. Je toewijding is groots en van zo’n intense puurheid. Uit het diepst van mijn hart dank ik je voor alles wat je met jouw manier van helen opgeruimd, aangeraakt en uitgebreid hebt. Dank dank dank.

* Ontpantseren. (Tantric Body De-armouring) Had ik nog nooit van gehoord. Je pantseren natuurlijk wel. Toch had ik beter kunnen weten. Als je kunt pantseren, kun je ook ontpantseren. Krijg uitleg en dan mag ik gaan liggen. Hij (Nico Drost) komt slechts naast me zitten. Dan komen de tranen al. Daarna ontstaat er iets wat ik niet had verwacht. Ik kom in een soort van ontvangen modus. Kom maar, kom maar… Het is goed … de little people, kom maar … ik ervaar en erken mijn eigen grootsheid … ik ervaar en erken mijn eigen wijsheid … laat me niets me door een ander voorzetten om te eten … voel me verbonden met hemel en aarde, mensen, zichtbare en onzichtbare wezen … de woorden ik ben … komen omhoog …. voel en ervaar en erken  … ik ben een levend kruis van licht … natuurlijk zijn er ook tranen … verdriet … waarvan? … geen idee … ook de dagen erna … aan toegeven … omarmen … accepteren … en het verdwijnt … ben nog steeds verbaasd … nadat het begon met naast me zitten, dat zijn uitwerking al niet miste, komen er langzamerhand ook aanrakingen bij. Soms zacht, soms op punten die vrij gevoelig zijn. Pijn is anders en toch doet het zeer … op een ander vlak … niet perse fysiek … woorden die hier bij horen zijn: integer, ruimte scheppend en zijn …. accepteren … verbinden … er mogen zijn … met zachte hand weet hij me te bewegen naar de plek op de matras … zorgvuldig … liefdevol … s’ nacht drie keer wakker om de sexuele energie in mijn lijf te ervaren … verbazing … goh … dat is wel veel …

Voor deze sessie had Nico al een aantal keren met even  simpele als doeltreffende oefeningen me duidelijk gemaakt hoe ik vele mogelijkheden heb ontwikkeld om niet te hoeven voelen. Uit mijn lichaam gaan, zeiden mensen wel eens tegen me. Begreep nooit wat ze daar mee bedoelden. Nico wist het me snel duidelijk te maken door me het te laten ervaren. Oh, oh is dat het, ja dat lijk ik wel uitgevonden te hebben. Ervaren hoeveel angst er in me zat voor anderen, zonder het zelf te weten. Langzamerhand begon de angst minder te worden, kwam en komt er bewustzijn … en kwam er ruimte, met als voorlopige hoogtepunt de laatste sessie. Nu, 4 dagen later, begonnen met een van mijn projecten, wensen die op het visionboard komen vorm te geven. Ben helemaal verbaasd en het voelt haast overweldigend!!

Woorden die bij Nico horen en zijn manier van werken: integer, ruimte scheppend en ZIJN … accepteren … verbinden … er mogen zijn … zachte hand … zorgvuldig … liefdevol …

* … dat vind ik mooi, integer… Dit maakt voor mij zoveel verschil tussen een therapeut waarbij alles theorie blijft en iemand die zijn levensvisie ook echt leeft… Bij die eerste soort haak ik altijd af omdat ik wel mijn levensvisie wil leren leven en ik vind in die mensen niet wat ik zoek… vaak wilden ze me vormen naar het beeld dat zij zelf niet konden of wilden leven, ipv me te leren leven naar wie ik echt ben… Bij jou ervaar ik het tegenovergestelde: alle vrijheid om te leren leven en beleven wie ik ben, wie ik ook ben. En een heel diep fundament in jou dat me de veiligheid geeft om dat te kunnen leren …

* Ik wil je nog eens laten weten, hoe gelukkig ik ben, ik voel me weer compleet. Onvoorstelbaar, maar waar.

* Innerlijke kind van mij, je mag er zijn en ik blijf om naar jou verhaal te luisteren. Zomaar, omdat je het waard bent! Hoeveel bescherming heeft een gekwetst kind nodig? Wanneer is het veilig om het te laten zien? Kan een lichaam huilen??? Ja, hij kan, iets wat ik gisteren ervoer. Liefdevol uitgenodigd liet ik mijn innerlijk meisje ff toe, voorzichtig. Alle alarmbellen in mijn lijf waren aan en toch was er een warmte die mij hielp om toe te laten … zacht … ff niet vechten … en de angst weer alleen achter te blijven kreeg ruimte. Voelen dat ik oké ben hoe ik ben, ook als ik huil, ook als ik vecht. Ook als ik me toe sta om te genieten van mijn vrouwZijn … toestaan zacht te zijn … dankbaar voor dit moment!! Namasté

* “Zuivere, Liefdevolle, Helende aanraking heb ik van jou mogen ontvangen! Dankjewel Nico, voor je veilige ondersteuning naar de zachtheid in mezelf.” Namaste & een Stralend Hart

* Tantric Body De-Armouring … alles wat nieuw is, ook wel spannend vind, was ik blij dat je duidelijk uitlegde wat voor soort sessie (drukpunt) het was en wat je wel en niet zou doen. Daardoor ging ik met een ontspannen en ‘ik  hoef me geen zorgen te maken’ gevoel op de mat liggen, het was soms ‘pijnlijk’ en daardoor niet altijd even prettig, fijn en ontspannen. Omdat het de eerste keer was, was het voor mij ook aftasten  wanneer je te zacht of te hard drukte. Waar ik erg blij mee was dat je steeds (oog)contact met mij hield, af en toe vragen stelde en/of aanwijzingen gaf waardoor je mij hielp om nog meer in mijn lijf te zakken en het nog meer toe te laten en vond ik het fijn dat jij mij stimuleerde om mijn lijf te laten reageren zoals het wilde en dat er voldoende tijd was om na te praten. Al met al vond ik het een bijzondere ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Ook al bleven sommige drukpunten nog een paar dagen erg gevoelig. 😉

* De sessies hebben een versnellend effect gehad op een proces waarin ik was stilgeslibd. Ik ervaar nu vrijheid, rust en ruimte.

* Jouw website gaf me een zeer fijn gevoel. De informatie bood een soort van rust, vertrouwen, veiligheid en een gevoel van “thuiskomen”, waardoor ik het aandurfde om een afspraak met je te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek werd mijn vermoeden bevestigd: ik was aangeland bij de juiste persoon. Naderhand had ik er spijt van dat ik niet meteen een afspraak had gemaakt voor een sessie. Jouw website is heel persoonlijk en gaat verder dan alleen het geven van algemene informatie. Heel duidelijk komt naar voren dat wat je doet voor jou geen beroep is, maar een manier van leven en dit straal je ook uit.

Bij mijn vorige coach bleef het bij praten en gaf hij mij een massage. Op die manier bleef er toch een soort afstand bestaan tussen de coach en mij. Die afstand is er bij jou niet, want je bent tijdens een sessie lichamelijk en geestelijk heel dichtbij. Dit kan soms confronterend zijn, maar het is op geen enkel moment bedreigend. In de eerste weken van mijn bewustwordingstraject ben ik specifiek op zoek geweest naar een vorm van bedreiging van jouw kant. Ik wilde per se mijn ingebouwde alarmbel laten rinkelen. Dat is dus niet gelukt.

Voor mijn eerste sessie dacht ik dat ik het niet erg zou vinden om naakt te zijn, maar dat bleek in de praktijk toch anders. Toch wilde ik niet aangekleed blijven, want naakt zijn is voor jou zo vanzelfsprekend dat het vreemd voelde om aangekleed te blijven. Mijn eigen naaktheid confronteerde mij echter wel met het feit dat ik mij  schaamde voor mijn eigen lichaam en zeer zeker voor mijn overgewicht. Mijn overgewicht gebruikte ik als “bescherming”. Ook kwam ik erachter dat ik eigenlijk nooit bewust had gekeken naar mijn eigen lichaam of dat van een man. Jij geeft mij niet alleen de mogelijkheid om me bewust te worden van mijn eigen lichaam, maar me ook bewust te worden van jouw lichaam.

Tijdens de meditatie aan het begin van de sessie word ik soms heel rustig, maar soms ook heel onrustig. Er wordt weinig tot niet gesproken, maar jouw aanwezigheid heeft grote invloed op mij. Jouw invoelende vermogen is zo groot, dat je soms eerder iets in de gaten hebt dan ik. Soms lijkt het wel of je helderziend bent. Soms lijkt het wel of je me een spiegel voorhoudt.

Na de meditatie neem ik op jouw schoot plaats. De eerste paar keren voelde ik mij als een klein aapje dat zich aan haar moeder vastklemde. Ik was namelijk niet gewend aan lichamelijk contact en zeer zeker niet aan naakt lichamelijk contact.  Aanraken en praten over gevoelens hoorde niet bij mijn opvoeding. Er werd wel gesproken over leuke dingen, maar over gevoelens werd niet gesproken en praten over seksuele gevoelens was helemaal taboe.

Een nare seksuele ervaring met een man heeft er daarna voor gezorgd dat ik zo min mogelijk aangeraakt wilde worden. Dat ging ik altijd uit de weg. Bij jou voelde ik dat het heel fijn is om aangeraakt te worden. Dat het heel fijn is om lichamelijk (en geestelijk) heel dicht bij iemand te zijn. Ik had altijd het vermoeden dat mijn hele bekken- c.q. schaamgebied enigszins “ongevoelig” was geworden. Tijdens de massage kwam ik er echter achter dat mijn lichaam en geest min of meer ongevoelig waren geworden. Niet alleen ongevoelig voor aanraking, maar ook ongevoelig voor emotie. Ik bleek heel goed geleerd te hebben om me bewust af te sluiten voor gevoelens en emoties, zowel voor fijne gevoelens als voor minder fijne gevoelens.

Na mijn nare seksuele ervaring dacht ik dat ik bang zou zijn voor jouw lingam zo dicht in de buurt van mijn yoni, maar dat was niet zo. Bij de eerste sessies was ik wel enigszins op mijn hoede en bij een van de sessie kwam er veel haat naar boven, maar ik ben nooit bang. Ook niet als jij mij een bekkenbodem en yonimassage geeft. De massage wordt zo teder en liefdevol uitgevoerd dat ik niet anders kan dan me eraan overgeven. Soms probeer ik me nog wel te verzetten tegen die overgave, maar dat doe ik slechts tijdelijk.

De sessies vinden plaats op basis van gelijkwaardigheid. Geen enkel moment heb ik het gevoel dat jij mij in een bepaalde richting wilt sturen. Je stelt ook altijd open vragen en jij accepteert mij totaal zonder oordeel of vooroordeel.

* Vanuit de ziel zijn er eigenlijk geen woorden nodig. dat bleek maar weer. Heel fijn was dat. Nu vanuit de persoonlijkheid kan ik langzaamaan woorden geven aan mijn ervaring en wilde die toch nog even delen. Ik had even helemaal geen idee wat er allemaal gebeurde.  Maar ik realiseer me steeds meer dat ik in mijn ontmoeting met jou weer een deel van mezelf heb ontmoet. Maar wat een mooie liefdevolle ontmoeting was dat, een ontmoeting waarin ik gewoon kon Zijn zonder woorden. Ik voel een prille liefde voor een deel van mezelf wat ik zo hardnekkig heb proberen weg te stoppen. Wat nu de gelegenheid kreeg om aarzelend en schoorvoetend naar buiten te komen. Zo verrast eigenlijk over mezelf. Tenminste zo heb ik het ervaren. Aan de andere kant ook heel vertrouwd, gemakkelijk en veilig me zo thuisvoelend in wat er was, bij jou en bij mezelf. Zoveel liefde, verbinding en eenheid, zoveel kleuren heb ik gezien. Dat is toch het gevoel wat overheerst. Het patroon van schaamte en terugstoppen van de vrouw die tevoorschijn kwam was ik eigenlijk wel snel weer kwijt. Ik denk ook dat het meer verwarring dan schaamte was. Ik kan me eigenlijk helemaal niet schamen voor de eenvoud en puurheid zoals ik die ervaren heb. De verwarring heb ik nog wel een tijdje gevoeld. Maar ik ben weer een stukje completer geworden. Ik ben altijd weer verrast hoe ik bij iemand beland die dan precies het goede voor mij brengt. Gewoon googelen en weten dat het klopt. Ook nu weer, ik verwachtte niets en ontving alles. Echt geweldig om dat deel van mezelf tegen te komen in mijn ontmoeting met jou. Zoveel liefde heb ik ervaren. Ik voel nu heel veel zachtheid.  Ik heb wel nog heel veel gehuild was helemaal gevloerd toen ik thuis kwam. Ben nog steeds emotioneel maar ook heel erg blij. Dank je wel voor je Zijn waarin ik ook kon Zijn.

* Ik voel me dankbaar dat jij de moed – het hart – de ruimte hebt om de stroom te volgen en deze ook voor mij toegankelijk te maken  èn ik voel me dankbaar dat er écht een te volgen stroom ís!

… ben mijn gezin en alle mensen die mij de afgelopen periode hebben gesteund en geholpen om mijn verleden een nieuwe plek in mijn leven te geven enorm dankbaar. Ook een bedankje voor Nico, mijn coach. Hij begeleidt mij op het gebied van het weer (echt) durven toelaten van intimiteit in mijn leven en het helende stuk hierin met betrekking tot het seksueel misbruik …

* 2 weken geleden de knoop doorgehakt…afspraak gepland voor een bekkenbodemmassage bij Nico. Dit omdat ik nogal wat emoties vast heb zitten van ervaringen uit het verleden, maar ook zeer recent. Ik heb het gevoel dat nu de tijd is aangebroken om daar wat mee te gaan doen. Eerste paar dagen super zenuwachtig, daarna een soort berusting… het is goed. Ik laat alle verwachtingen los en zie wel wat er mag zijn op dat moment…Maandagochtend met toch wat kriebels in mijn buik op weg naar Rhenen. Natuurlijk  te vroeg, maar ik wordt liefdevol ontvangen met een knuffel. Tijdens de thee weet Nico al gauw de kern aan te raken. Heel fijn als je gehoord, gezien en ook nog begrepen wordt. Het voelt heel vertrouwd, geen alarmbellen in mijn hoofd. Ja, het is veilig… ik voel oprechte liefdevolle energie, het is goed. De zenuwen maken al gauw plaats voor nieuwsgierigheid. We gaan naar de massageruimte. Het voelt knus, rustig, zacht.. Het duurt even voor ik mijn hoofd los kan laten en neerdaal in mijn lijf, dan vervaagt de tijd, ruimte, alles.. Ik laat me mee zweven op de aanraking, beweging en de muziek. Voel bewust de sensaties in mijn lijf die komen en gaan als golven. De warme olie de geur van lavendel, kippenvel.. mijn hele lijf tintelt, voelt warm van binnenuit… Heerlijk. Na de massage rustig even bijkomen, rozig lekker ontspannen, nog niet helemaal terug op aarde maar zwevend ergens tussenin. De wandeling door het bos terug naar de auto voelt alsof ik op wolkjes loop. In de auto wordt ik overspoeld door een lachbui. Ook heb ik het bloedheet door mijn hele lijf. Met de airco op koud lukt het me enigszins om mijn gedachten bij de weg te houden. De vrolijkheid blijft een paar dagen hangen. Ik kan niet anders dan met een big smile over straat lopen. Iedereen kijkt me aan, sommige kijken verbaasd, anderen lachen terug. Wow wat een uitwerking! Dank je wel Nico voor dit mooie cadeautje en zeker tot een volgende keer, liefs J.

* Bedankt voor de bijzondere ervaring, ik zat nog zo middenin mijn weerstand (opgemerkt door jou:)) en ervaar sinds “onze aanraking” een bepaalde basisrust. De overgave is zoveel dichterbij gekomen. Bijzonder om weer te ervaren hoe de ingang via het lichaam zoveel brengt, voor mij zelfs meer dan een praatsessie. Voelen en ervaren, in stilte… Mijn interesse in tantra heb ik langer, nu heb ik ook kunnen voelen dat ik er graag meer wil ervaren. Dank je wel, voor je liefdevolle aanraking en de ruimte die je me letterlijk geboden hebt om me open te stellen.

* “De massage sessie bij Nico heb ik als heel liefdevol ervaren. Met veel aandacht, respect en gevoel gegeven. Het heeft me weer een stukje verder geholpen om steeds meer los te laten  wat niet meer in het nu hoort, waardoor ik steeds meer kan genieten van het moment zelf. Ook het gesprek over mijn huidige relatie heeft veel bijgedragen aan het veranderingsproces, waarvan ik wel voelde dat het nodig was, maar waartoe ik nog geen stappen kon zetten. Ik ben je heel dankbaar Nico! Liefs, E.

Toen ik gisteren bij je wegging, had ik het gevoel dat ik op een warme, zachte wolk dreef en dat alles wat ik met jou/bij jou beleefd had een droom was geweest. Het gevoel dat het een droom was geweest, is inmiddels verdwenen. De warme, zachte wolk is gebleven. De wolk gaf gisteravond zoveel warmte, zachtheid en rust dat ik het er “benauwd” van kreeg. Het gevoel was zo overweldigend dat ik even niet wist, wat ik ermee aan moest (ik weet: gewoon het gevoel het gevoel laten zijn, maar dat lukt nog niet altijd). Mijn lichaam reageert nog steeds. Dat zijn soms fijne gevoelens en soms reageert mijn lichaam “verkrampt”, zeker in de schaamstreek (en ik weet nog niet of dat een “kramp” uit angst is of een “kramp” uit genot, waar mijn lichaam tegen “vecht”).

Wat ik wel weet, is dat ik me op geen enkel moment onveilig bij je heb gevoeld. Ik ervaar bij jou zoveel geborgenheid, warmte, tederheid, zachtheid dat ik niet anders wil dan me “overgeven” (terwijl ik normaal altijd zelf de controle wil houden). Er is bij mij nog geen enkele alarmbel gaan rinkelen. Jij geeft alleen maar fijne signalen af, waarschijnlijk soms onbewust.

Voor het eerst in mijn leven voel ik een soort liefde voor mezelf. Voor het eerst in mijn leven voel ik ook wat bedoeld wordt met “vrouw-zijn”. Als je me drie weken geleden had gevraagd wat ik was, dan had ik geantwoord: mens en toevallig vrouw. Nu begin ik me vrouw te voelen.

* Graag wil ik mijn ervaringen met je delen. Direct na een sessie kan ik namelijk nooit helemaal vertellen wat er met me gebeurd is, omdat het bij mij altijd later komt. Nu, zo’n twee weken verder wil ik je graag laten weten wat de sessie met me gedaan heeft, en dat is heel veel!

Alle thema’s waaraan ik vorig jaar heb gewerkt tijdens mijn holistische therapie zijn door de Kashmirische massage bij elkaar gekomen als één geheel en geïntegreerd in mijn hart. Ik ben nog nooit zo dicht bij mezelf gekomen (en gebleven, nog steeds!) als nu en voel me erg blij, stralend, sensueel en liefdevol. Ik voel me krachtiger en meer zeker en mijn liefde voor mezelf en anderen is versterkt (ik geloof nu pas echt in de liefde voor mezelf en mijn omgeving, omdat ik het nu echt voel). Dit heeft veel invloed op mezelf en de mensen om mij heen wat ik ervaar in krachtige en liefdevolle verbindingen en mooie, bijzondere ontmoetingen met anderen.

Ik weet nu ook “ineens” precies waarom ik hier op aarde ben en mijn gevoeligheid heeft zich verhoogd (ik voel/zie steeds vaker zielen om mij heen dan daarvoor). Ik voel dat mijn (seksuele) levensenergie stroomt en dat ik hiermee steeds meer tot mijn ware kern kom. Ik voel hierdoor steeds beter welk pad ik mag volgen.

Ik ben hier zó blij mee en nog steeds dankbaar en daarom vind ik het waardevol om met je te delen. Graag wil ik t.z.t. een nieuwe afspraak met je maken omdat ik graag nog meer verdieping zou willen ervaren. Ik val nog wel eens terug in oude patronen, wat mij weer alert maakt dat ik weer een stap mag maken in mijn spirituele/seksuele ontwikkeling. Ondanks dat mijn man het allemaal best spannend vindt, heeft hij ook gezien en gevoeld wat het met mij gedaan heeft en hij zit eraan te denken om ook een Tantra massage te gaan doen (eerst voor zichzelf, daarna wellicht samen).

Ik had nooit gedacht dat Tantra zó’n belangrijke weg voor mij zou zijn en dat het mij zoveel zou brengen! Dank je wel Nico dat ik je ontmoet heb.

* Nadat ik de afspraak met Nico had gemaakt voelde ik direct al ‘dankbaarheid”. Dankbaar voor hetgeen hij vrouwen aanbiedt (ook al wist ik nog niet geheel wat te verwachten) en dankbaar dat ik deze massage mezelf cadeau deed. Terwijl ik momenteel bewust kies voor een verdiepte innerlijke periode met mezelf, waarin ik het mannelijk en vrouwelijk principe in mezelf alle ruimte geef om innerlijk in balans te komen, is er zeker behoefte om af en toe fysiek aangeraakt te worden. Aanraking voor de Aanraking. Ontvangen in Overgave.

Al langer keek ik uit naar een aanraking vanuit het hart. Een uitdaging om dit met jou, Nico, als ‘onbekende’ aan te gaan. Door de reacties van de andere  vrouwen op je site en de uitstraling van je website voelde ik me uitgenodigd om mezelf te trakteren op dit ‘intieme’ cadeau. In alle natuurlijkheid vond ons contact plaats. Na een korte mondelinge kennismaking was er stilte. Een intieme stilte waarin het oogcontact zijn harten – en zielen – werk deed. Dit opende me verder en gaf vertrouwen om in alle naaktheid te Zijn en te Ontvangen. Terwijl ik op je schoot plaats nam, en in het prille begin van de massage, waren er nog gedachten. Maar al snel werd dit een totaal voelen, genieten in overgave.

De warmte van de olie, de liefdevolle en sensuele aanraking deed samen met de prachtige muziek een vloeibare energetische dans ontstaan die innerlijk nog zindert en sprankelt in mijn cellen en aura. Pure weldadigheid dit ‘intieme’ cadeau!

* Het is veel en ’t gaat me niet lukken om het allemaal in woorden te vatten en bovendien voel ik dat deze ervaring ook diepe doorwerking zal hebben, dus gewoon even een reactie vanuit hoe ’t nu  is … Het is wonderlijk hoe ik erbij zit, met een verrassende rust en een rustige diepe ontroering, in mijn lijf een warme gloed en keer op keer het diepe verademende zuchten van aangeraakt zijn! Geraakt door aangeraakt, gehoord, gezien, gerespecteerd, beantwoord én uitgenodigd te zijn in het steeds zachter worden, meer toe te laten van de kracht van die subtiele vloeiende golven naar nóg zachter smelten.

Mijn nieuwsgierigheid naar hóe zacht en met hoeveel zintuigen en hóe subtiel een mens (ik/wij mensen) eigenlijk kan worden, is er weer door wakker geworden. Ik voel, zoals ook tijdens de sessie, dat ik je een erg mooi, dapper mens  vind, dat je zó jezelf  met al je kwaliteiten, je gevoeligheid, met heel je lijf, je aandacht, je openheid dienstbaar inzet!

Mensen durven uitnodigen en ontmoeten waar ze het kwetsbaarst zijn, nou ja, laat ik voor mezelf spreken; het meest kwetsbaar en tegelijk het meest geneigd tot grof afzwenken van – en voorbijgaan aan iets subtiels en essentieels van het leven zelf! Mooi én dapper! Ik begreep vanmiddag en ook uit ’t beluisterde interview dat je zo je eigen weg hebt moeten gaan om te komen waar je nu  bent om dit werk te kunnen doen. Je noemde jezelf een “instrument”. Ja! én … ik weet niet goed , maar .. wil toch ff zoeken naar woorden om  te benaderen wat ik  aan ”instrumenstschap ” ervaren heb … Ja, ik heb je ervaren als  gevoelig, afstemmend, leidend,  wakker en waakzaam op de grens om de zuiverheid te waarborgen én je voelde tegelijk dichtbij menselijk, in de zin van ”dat niets menselijks je vreemd is ” en een bereidheid om me in gelijkwaardigheid op de grens te ontmoeten.

Wacht,  ik weet hoe ik je voelde, jij hebt t leiderschap maar je laat je door de onschuld leiden! Daarmee leef je me ook iets voor! Nou ja ’t zijn mijn woorden, maar dit is waardoor het ontmoeten voor mij zo ”schoon” voelde. Ik voel grote  dankbaarheid om wat ik bij en door je heb mogen ervaren! Dankbaarheid dat je grens zo ruim kon zijn dat ik mijzelf, onder andere, als een sensueel – seksueel wezen heb kunnen ervaren! Dankbaarheid dat ik mijn lichaam, met voor mijn doen, met  grote mate van vrijheid, natuurlijkheid op jouw aanraking en je lichaam heb voelen reageren. Wat een heilzame heerlijkheid! Ik heb nog veel meer ervaren, maar ik laat het hierbij! Dank je wel !

* Dankbaar was het woord wat in mij opkwam, dankbaar voor je aanwezigheid, je aandacht voor mij, de zorgvuldigheid in de sfeer en de temperatuur van de plek. Ik voelde mij dankbaar voor onze ont-moeting vanuit het mens zijn waarin voor mij alle grenzen verdwenen. Dankbaar voor het ervaren van alle sensaties, gedachtes en gevoelens die ik voelde tijdens je aanrakingen en bewegingen. Dankbaar voor je man-zijn waarbij ik mij veilig en geborgen mocht en kon voelen. Waarvan ik denk en voel dat dit helend is. Mij helemaal durfde over te geven aan jou in al mijn kwetsbaarheid. Stil was en ben ik van binnen voor de ont-moeting met mijzelf en jou Nico.

* Aangeraakt vanuit essentie in Liefde, een heerlijke diepgaande ervaring. Voor mij was het vooral de versmelting, het samenvloeien, het in verbinding zijn met Al wat Is. Het voelde als Adam en Eva in het paradijs. Het paradijs op Aarde, als alle mensen op deze wijze met elkaar zouden omgaan; liefdevol vanuit ons ZIJN en open staan voor wat zich aandient. De adem heb ik, tijdens de Kashmirische massage, als essentieel ervaren. Het lijkt alsof ik nu dieper ben verbonden met mijn adem, het leven. Het leven stroomt door mij heen en ik voel meer acceptatie van wat er is op ieder moment. De massage heeft een diepe indruk achtergelaten en deze massage-ervaring gun ik iedere vrouw. Dank je wel Nico, voor je zachte en liefdevolle aanrakingen.

* Een heel bijzondere middag gehad bij Nico, waar ik een kashmirische massage heb mogen ervaren. Liefdevolle aanraking, massage, koestering in veiligheid en vertrouwen. Als je nog een kadootje zoekt voor jezelf, dames … dit is echt heel bijzonder om te ervaren.

* Een ervaring bij Nico kan ik op zijn minst bijzonder noemen. Zijn warme handen stellen gerust, de zorgvuldig gekozen muziek is mooi en ondersteunend. Bovenal voelde ik me veilig en gerespecteerd. De energie stroomt heerlijk door me heen. Kom zeker terug. Dank voor deze mooie en bijzondere ervaring.

* Nogmaals bedankt voor deze bijzondere ervaring die je me zo liefdevol hebt gegeven … En wat ziet jouw website er professioneel uit, heel mooi, duidelijk en uitnodigend. Schrijven over een gevoel, een ervaring is vragen om moeilijkheden, maar ik ga een poging wagen. Wat in eerste instantie (na enig verzet, angst voor het onbekende, overgave) een ongelofelijk mooie en bijzondere ervaring is, die niet in woorden is uit te drukken (dus daar begin ik ook niet aan) dit moet je ondergaan, ervaren!!, blijkt in een later stadium nog veel meer tot gevolg te hebben. In mijn naïviteit dacht ik heerlijk te gaan slapen  en na te genieten van het warme bad dat ik zo liefdevol heb mogen ontvangen van Nico. Ik kwam echter bedrogen uit, ik schrok wakker uit een droom waarin ik mezelf herkende als baby in een draagdoek. Er was niemand bij in deze droom, maar ik had het gevoel “gedragen” te worden, de liefde was onvoorwaardelijk, ik mocht er zijn, ik werd “gedragen”, het voelde zo bevrijdend en tegelijkertijd overweldigend, innerlijke vrijheid, heb nooit geweten hoe dit voelt.  De rest van de nacht heb ik dan ook niet meer geslapen …De volgende ochtend na een “slapeloze” nacht werd ik  herboren wakker en blaakte van de energie, dank je voor dit mooie kado!! Zeker voor herhaling vatbaar!!

* Nico, je energie is die van een subtiele en lichte soort. Je weet mensen snel op hun gemak te stellen en zich van daaruit in een prettige en veilige omgeving over te geven. Het verbaasde me hoe snel je de tantrische cirkel van de ontmoeting van wezen tot wezen op gang wist te brengen. Hoe snel je middels je bewuste aanrakingen met de bijbehorende levensenergie elk lichaamsdeel deed tintelen. Ik raakte in het gebied achter tijd en ruimte, was volledig open en in contact met de bron van waaruit alle creativiteit ontstaat en waar alles al is in volledige Heelheid. Je hebt een gave om deze liefdevolle energie over te brengen en te laten stromen. Dankjewel voor dit mooie cadeau! Hartegroet, Serena

* Nico has created an environment to experience massage where I felt always very comfortable and safe. This meant that I could totally let go, relax into my body and be present to what comes up, without expectations. I also felt that we could communicate well with each other. It was easy for me to ask questions and discuss what’s on my mind with him. Within the session itself, it felt to me that Nico responded to my body in a way which was right for me. I have not had much previous experience with tantric massage but with Nico I see that this was completely ok. I had the impression that he was very accepting of wherever I was at the moment. Overall I find my sessions with Nico healing and uplifting.

* Mijn eerste kennismaking met Saivistische tantramassage was een hele bijzondere, diepgaande beleving van onvoorwaardelijke liefde en geborgenheid. Het was fijn dat ik eerst een kennismakingsafspraak had gemaakt * met Nico waarin hij uitleg gaf over zijn werkwijze en visie. De fijne ruimte, mooie energie, heerlijke warme olie, veilige setting maakten dat ik in een diepe ontspanning en overgave kon komen waarvan ik me niet kan herinneren dit eerder zo ervaren te hebben. Zachtheid, kwetsbaar durven zijn, geborgenheid ervaren en meer de verbinding met mezelf. Ik heb er nog lang van kunnen nagenieten en het voelt alsof er iets blijvend veranderd is in mij, wetende dat dit altijd in mij aanwezig is. Dat Nico me er “slechts” weer mee in verbinding heeft gebracht in alle rust en zuiverheid. Dank je Nico, heel bijzonder dat je deze prachtige beleving mogelijk maakt.

* Wat jij heel mooi doet, is in verbinding de ander de ruimte geven om volledig in verbinding met zichzelf te zijn. Het is voor velen al een hele kunst om in verbinding met zich zelf te zijn als je alleen met je zelf bent, en het is heel bijzonder om te ervaren dat je volledig in verbinding met jezelf kunt zijn in aanwezigheid van een ander terwijl je je volledig en letterlijk blootgeeft. Jij weet deze bedding te creëren door jouw echte liefdevolle aanwezigheid in verbinding.

Heb je zelf vragen over wat een sessievoor jouw specifieke omstandigheid zou kunnen betekenen, aarzel niet en bel me, ik hoor graag van je!