Voor een workshop kan het zijn dat je “een bepaalde mate van gespannen zijn” ervaart. Dit is volkomen begrijpelijk en verdwijnt snel naarmate de workshop vordert, zodra je beseft dat je de controle hebt, je grenzen gerespecteerd worden en dat je je in een veilige omgeving bevind.

Voor meer zekerheid hierover, lees hier over de ervaringen met onze workshops. Ik geloof heilig in de behoefte naar zorgvuldigheid en een strikte ethische code in dit werk. Mocht je vragen, commentaar of suggesties hebben ben ik altijd blij die te horen, namasté, NicoCrazy Diamont was een mooie 4-daagse reis naar meer bewustzijn in een zeer warme liefdevolle omgeving, voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen zeer aan te bevelen.

* Crazy Diamont was een mooie 4-daagse reis naar meer bewustzijn in een zeer warme liefdevolle omgeving, voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen zeer aan te bevelen.

* Me aanvankelijk met weerstand aangemeld voor deze vierdaagse Body & Soul Release – Crazy Diamond, maar achteraf blij dit mezelf cadeau te hebben gegeven. Vier intense dagen. Intens ontroerd, geraakt en aangeraakt. Zo bijzonder de processen die iemand individueel raken en indirect de hele groep spiegelen. De wijsheid van jou Nico als begeleider een ieder hierin met liefde en zorg te begeleiden en hierin stappen te laten maken. Dankbaar daarvoor en voelbaar inzichten helder gekregen en weer stappen in mijn eigen proces gemaakt. De zachte en veilige bedding en het me door de groep gedragen voelen, hebben hier ook aan bijgedragen.

* Crazy Diamond, niets is raar; een intense en intieme ontmoeting met jezelf.’ Dat was wat onder andere stond in de uitnodiging voor de vierdaagse intensive’. Ik bleef twijfelen of ik zou gaan deelnemen en voelde ergens enorme weerstand. Wat beschreven werd was ver buiten mijn comfortzone!

Nu achteraf ben ik intens dankbaar voor deze ervaring. Een ervaring in een voor mij ongekende verbondenheid met vrouwen die voor mij ‘vreemd’ waren en tegelijk al meteen zo ‘vertrouwd’. Een veld van liefde waarin inderdaad ‘alles er mocht zijn’ en gezien mocht worden. Voor mij voelde het dat Nico Drost werkt vanuit een zuiverheid, onbevangenheid en onvoorwaardelijke  liefde, hetgeen mij gelegenheid gaf nieuwsgierig te zijn naar mezelf en te ervaren dat inderdaad buiten de comfortzone  is waar ‘the magic happens’. Dank lieve, mooie vrouwen en Nico Drost.

* Wonderbaarlijk, heftig en dankbaar. Wonderbaarlijk dat ik in 4 dagen zoveel kon ervaren. Niet alleen tijdens de workshoponderdelen, maar ook daarbuiten. En dat ik nog steeds ervaar. Dat alle mensen op de een of andere manier een spiegel voor mij waren. En dat er door deze spiegels issues naar boven mochten komen, die ik heel lang voor anderen (en dus ook voor mijzelf) weggestopt had. Issues die ineens heel heftig naar boven kwamen. Zo heftig, dat ik niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk heel heftig ging reageren. En het wonderbaarlijke was, ook dat mocht er gewoon zijn.

Ik heb nooit geweten dat ik zoveel kan ervaren door er alleen maar te zijn. Met mijn verdriet, met mijn vrolijkheid, met mijn angsten, met mijn pijn, met mijn ondeugendheid, met mijn huilbuien. En dat ik door dit zijn ook iets kan betekenen voor een ander. Dat ik door dit zijn ineens heel erg geraakt kon worden, zonder uit te hoeven leggen waarom ik geraakt werd en waarom ik zoveel verdriet had. Verdriet dat naar boven kwam, voordat ik kon bedenken dat ik niet mocht huilen, dat ik me moest schamen. Het mocht er zijn. Ik mocht er zijn. En omdat ik er mocht zijn, kon ik mijn hart openstellen, niet alleen voor verdriet, maar ook voor liefde, ook voor liefde voor mezelf. En dan is het ineens heel wonderbaarlijk dat ik ineens verbinding kan maken, zonder dat ik daar eigenlijk iets bewust voor hoefde te doen. En dat anderen verbinding met mij maken, omdat ik er was. Verbinding in de vorm van aanraking, in de vorm van woorden en gebaren, in de vorm van energie.

Wonderbaarlijk dat ik ondanks de heftige ervaringen het gevoel heb, dat er ruimte is ontstaan, heel veel ruimte. Ruimte die er is en waar ik zelf invulling aan kan geven.

Dankbaar voor het feit dat er zo’n prachtige groep liefdevolle mensen aanwezig was. Dat ik zoveel liefde mocht ervaren en mocht geven. Dankbaar voor het feit dat ik er, ondanks al mijn, soms zichtbare weerstand, toch mocht zijn. Dankbaar voor het feit, dat Linda en Nico er waren om mij soms een beetje extra ondersteuning te geven.

* Zielsdankbaar… Voor de ruimte die ik kreeg, die ik nu in mezelf voel. Voor de liefde die er was, en die ik kan geven. Dat ik zichtbaar mocht zijn in alles wat ik ben. Voor de verbondenheid die het hier en nu overstijgt. Voor de ervaringen buiten mijn comfortzone, die mijn wereld hebben verruimd.

* Jij voelt precies aan waar het eigenlijk in de kern over gaat, waar dat voor mijzelf vaak niet bewust is. Door jouw vragen wordt het helder, kijk ik het vervolgens recht in de ogen en kan ik het zien voor wat het is. Soms confronterend, pijnlijk, soms verrassend, onverwacht, maar ook helend. Hierdoor kan ik grote stappen maken in de issues die spelen. Ik ervaar jou daarbij als oprecht, wijs, direct, liefdevol, veilig, krachtig en zuiver.

* Helend samenzijn, ontmoeting op zielsniveau. Het delen van wat IS, wat er in jou leeft, verbindt en raakt aan. Herkenning. Leren op individueel niveau maar met een uitwerking op collectief niveau. Het grote geheel. Liefde zijn, liefde leven., vanuit je hart. Speels. Mag je onderzoeken? Mag je jezelf volledig ontmoeten? Mag je van jezelf ruimtelijk bewegen? Mag alles gevoeld worden?

Serieus met jezelf aan het werk gaan vraagt moed, inzicht, aanwezigheid. Je ervaart een diep weten van een energie waar je geen woorden voor hebt maar wat wel gevoeld en gehoord wil worden. Je nieuwsgierigheid wekt. Een diep weten waarin alle overlevingspatronen, superego’s enz. wegvallen, er een puur en zuiver Zijn Is. Wat wil bewegen, ruimtelijk is, liefde is, wil verbinden. Alleen in aanwezigheid, in de spiegeling van liefde en bezieling kan je helen, zijn. Soms heb je daar iemand bij nodig die jou durft te spiegelen, je ziel herkent en ziet, in zachtheid, in confrontatie, in contact. Soms is de groep een reflectie van wat jij in jezelf niet durft te ontmoeten maar wel voelt. Open en nieuwsgierig durven zijn. Inbrengen en delen wat je voelt of niet voelt. Daarmee zichtbaar en hoorbaar zijn, voelbaar zijn. Herkennen en aanvaarden, welkom heten van oude onverwerkte emoties en daarmee te zijn in aanzien van anderen, in een helend veld, in de stroom van je JA of NEE. Zonder oordeel. Je oorspronkelijke gevoeligheid ontmoeten.

Voordeel werken in groep, het hart mag open voor jezelf, voor de ander, je mag ontmoeten in jezelf wat de ander je laat zien en andersom. Elkaar in de constante beweging van het leven aanraken en ontmoeten, mogen stromen, je eigen ruimte leren kennen, of juist je grenzen voelen. Jouw Eigenheid. Een weten voorbij kennis, ruimte aan je wijsheid. Weer in contact met je eigen Bron van liefde en wijsheid. Transparant en echt.

* Diep onder de indruk, geraakt door alles wat ‘gewoon klopt’ in je diepe weten, en benieuwd naar alles wat nog komen gaat als je JA durft te zeggen tegen het leven. Dankbaar voor de mooie tandava!

* Na de eerste keer Tandava had ik zoiets van dit is niets voor mij. Hier word ik niet blij en vrolijk van. En toch kwam ik de volgende keer weer en de volgende en de volgende…Soms dacht ik om even een maand over te slaan, even afstand nemen. Maar het voelt alsof ik er elke maand naar toe getrokken word. Zelfs op op mijn verjaardag ben ik geweest. En nu zijn we al ruim een jaar verder. En kom ik nog steeds en zal (voorlopig) blijven komen, ondanks de weerstand die ik ook elke keer voel. Zo mooi om mijn proces te ervaren en te zien dat ik steeds meer in beweging kom en mij steeds vrijer begin te voelen…

* “hardcore spiritualiteit”, dat omschrijft hoe het is… Omdat je dwars door zee kan gaan, omdat je niets dat angst inboezemt uit de weg gaat, omdat je volledig eerlijk met jezelf leert zijn, als je er echt voor kiest, keer en keer opnieuw! En daarachter kom je de liefde tegen die ervoor zorgt dat je op dat moment niets anders meer nodig hebt en alles oplost wat je voordien blokkeerde (bij elke ja keuze opnieuw).

* ieder heeft zijn/haar eigen verhaal en daarin zit altijd wel een gemeenschappelijk element wat (h)erkenning oproept bij iedereen. En mooi, boeiend en leerzaam om dan samen op ontdekkingsreis te gaan naar de betekenis daarvan en vooral wat er onder ligt wat dus vaak niet in woorden te bevatten is. Het gaat voor mij ‘voorbij de woorden’. Woorden zijn soms niet te begrijpen. Het gaat over het voelend begrijpend. En dat is dus niet in woorden uit te drukken. Woorden die bij mij aanspreken en die iets met mij ‘doen’  zijn:Ja- stroom (!) en de nee-stroom, zielsopdracht en het zielsbewustzijn.

* Your Tandava sessions are something quite special for me. I come out of them relaxed and regenerated. At one point in the last session, I felt the light / energy coming through me from above my head to the floor and vibrating throughout me. A wonderful feeling! Thank you for being there and guiding us with such kindness and care.

* In een pure omgeving, kon ik mijzelf toestaan om in totale verbinding met mezelf te gaan, om alles te laten zijn wat zich aandiende, zonder oordeel. De gedachte dat verlangen naar verbinding eigenlijk zegt dat het het verlangen naar verbinding met jezelf is, heb ik kunnen voelen/ervaren deze dag, ik heb mezelf een groot kado gegeven. Dank jullie, voor jullie Waarachtig Aandachtige Aanwezigheid….. Ahe

* Hele fijne ervaring gisterenavond, veel mogen voelen in mezelf, pijn, verdriet, oude stukjes, zoals verwacht kwam de reactie pas achteraf. Ik voelde de golven van liefde door me heen stromen, vrolijkheid, vredig gevoel … ondanks het late tijdstip heerlijk geslapen en uitgerust weer opgestaan. Het vredige, liefdevolle gevoel nog steeds aanwezig, soms wat emoties die zich laten voelen. De compassie, liefde van Nico was zo mooi om te ervaren, warm gevoel, zachte liefdevolle energie. Dank je wel Nico, ik vond het heel speciaal zoals je ons begeleide op onze reis door ons innerlijk. Warme hartegroet J.

* Dank voor de wel heel bijzondere ervaring. We gaan zeker verder aan onze  relatie werken met Tantra als basis. Jullie zijn heel speciaal en ik heb ook heel veel van jullie geleerd vandaag.

* Ik vond het een bijzondere workshop gisteren. Het heeft me weer laten zien hoe leuk het is om samen te spelen, samen te zijn. En dat overgave ook kan vanuit mijn eigen zijn, in plaats van ten koste van mijn eigen zijn. Je zuiverheid was voelbaar. Dit had een helende werking. Ik ben mijn ‘issue’ met mannen echt anders gaan zien in die korte tijd. Ook fijn, ik heb daarna als een roos geslapen! Ik zal je zeker aanbevelen bij anderen.

* Mooi, tandava! zelfs als het even niet wil kan ik er wat van leren…

* Toen ik vanochtend wakker werd was het alsof ik op een wolk lag, de energie van de workshop was nog helemaal bij me, heerlijk. Ik heb enorm genoten en ben jullie erg dankbaar voor de sturing en begeleiding in mijn ontdekkingsreis.

* Bedankt voor de mooie Kashmirische Tantra dag! Voelde heel openend, warm en welkom – Tandava was een fijne voorbereiding op de Kashmir massage

* Compliment Nico, eindelijk een man die tantra op een wijze presenteert zoals het hoort…klasse !

* Dank! Het was fijn om er te zijn, jou aandachtige aanwezigheid te zien en mee te maken, ruimte te voelen en weer met de Tandava bezig te zijn …

* De opzet, invulling van de thema’s en niet te vergeten jullie samenwerking heb ik als erg prettig ervaren. Ook de energie van de groep mededeelnemers vond ik prettig en waardevol, dus allemaal bedankt voor deze hele fijne ervaring.

* Het was een fantastische dag!! Innerlijke rust, openheid en veel gezelligheid tijdens lunch en diner. De warmte, de wierook en de zachte matrassen werden me bijna even teveel :-)). Wel HEEL ontspannend. Ik kan iedereen zo’n dag aanbevelen.

* Wat een bijzondere dag. Jullie zijn ook een mooie aanvulling op elkaar! Bijzonder de emoties die vrij kwamen, en daarna de rust, de kracht … Ik heb vandaag bij het boodschappen doen geoefend 🙂 of mensen opzij gingen weet ik niet, maar ik had in elk geval geen last van de drukte in de supermarkt 🙂

Vertrouwen, openheid, liefde, accepteren wat er nu is Ik mag er zijn … nee ik ben er! Eerste ervaring met dat starre, lijf vol strakke spanning, in soepele beweging te zetten … voelde al bevrijdend … Ik ben blij dat ik mee heb gedaan!

* Ben nog steeds aan het genieten van dit prachtige cadeau. Kan een glimlach niet onderdrukken en laat het heerlijk toe. Voel de rust, de blijdschap, de ontroering en het anker om op terug te vallen in een moeilijk moment. En heel veel is ook niet onder woorden te brengen …