Tantra Touch_LiefdeLiefde bestaat bij de gratie van liefde voor jezelf, vanuit je zachte hart. Een transformerende plek, een plek van onvoorwaardelijkheid, zonder veroordelingen en voorwaarden.

Liefde gaat gepaard met mededogen, heilzaam begrijpen en ja zeggen tegen het gehele zijn, van jezelf en je partner, inclusief zwakheden en verdedigingsmuren. Hierbij stel je je kwetsbaar op, dit kan als bedreigend voelen en je hebt moeite daar te zijn.

Je kunt geen liefde geven die je zelf niet hebt. Door je eigen emotionele pijnen en onzekerheden te negeren of niet zichtbaar en voelbaar te laten zijn wordt houden van jezelf een opgave. Je gaat dan ook geen nieuwe verbindingen aan, maar verlangt wel heel sterk naar intimiteit, om deze pijnen en onzekerheden te delen, vanuit vertrouwen samen door het leven te gaan.

Daarbij kun je angst tegenkomen en wordt de liefde overschaduwt door de bedreiging van intimiteit, vaak verdoof je je innerlijke belevingswereld door middel van alcohol, werk, tv en computer, een alternatief is bijv. Tandava / meditatie.

“Liefhebben” mag je centraal stellen in je liefdesrelatie, een universeel liefhebben, die niet beperkt is tot je partner. Het meest fundamenteel voor jezelf in relatie tot de ander … de geschenken van liefde in verbondenheid, die we elkaar kunnen bieden. Liefhebben, een pad van vertrouwen en overvloed. De kwaliteiten van het hart staan centraal:

  • liefdevolle vriendelijkheid, jezelf zijn en respectvol uitdrukking geven in liefde
  • mededogen, van het hart, diepgang realiseren in relaties, oprechtheid en moed om met mildheid naar emotionele pijn te kijken
  • empathische vreugde, vermogen om vreugde te ervaren in de meevallers en het welzijn van de ander, gedeelde vreugde
  • gelijkmoedigheid, wijsheid en geduld, omgaan met minder leuke gevoelens

Tantra-Touch-_-LievelingHoe zou het zijn om het woord “lieveling” te gebruiken als je een geliefde aanspreekt? Open je hart, omarm je angst, stel je kwetsbaar op, spreek vanuit tederheid …

“Open de deur van je hart. Beoefen het liefdevolle woord” ~ Thich Nhat Hanh