Voor een maximaal profijt van de massage maak ik gebruik van geurloze, biologische kokosolie.

Geneeskrachtige oliën worden dikwijls gebruikt

  • om ziekten te genezen
  • voor verschillende huidziekten
  • als voeding voor de huid
  • tegen uitdroging, maakt haar soepel, voorkomt wrijving, verspreidt warmte gelijkmatig over het lichaam en verleent de huid een gelijkmatige glans

De kleine hoeveelheid olie die na de massage op de huid achterblijft, zorgt, net als de douche of het bad dat op de massage volgt, voor weerstand tegen extreme temperaturen en invloeden uit de omgeving. Olie aanbrengen op de navel voor het slapengaan helpt uitdroging van hele lichaam te voorkomen.

Wanneer men olie aanbrengt op de plaats waar de ruggengraat en de schedel bij elkaar komen, heeft dat een kalmerende uitwerking op het zenuwstelsel en verbeteren het geheugen en het gezichtsvermogen.

De navel is erg belangrijk, omdat de navel via een netwerk van tweeënzeventigduizend fijne zenuwen met het hele lichaam verbonden is. De navel is ook de primaire levens- en voedingsbron van de foetus. Het lichaam heeft regelmatig olie nodig, net zoals een machine regelmatig om olie vraagt. Olie voorkomt wrijving, die kostbare onderdelen snel verslijten. Olie is zowel een smeermiddel als een reinigingsmiddel en geleidt gemakkelijk warmte, zonder te verdampen. Omdat olie warmte gelijkmatig verdelen kan, wordt zij ook gebruikt in de keuken.

Kokosolie, die gebruikt wordt als basis voor veel cosmetica en zeep is een populaire olie voor massage. Kokosolie komt voor in bijna alle tropische – en subtropische gebieden en voorziet in ongeveer 8 procent van de vetbehoefte van de wereld. Omdat kokosolie gemakkelijk stolt is zij gemakkelijk te vervoeren.

Kokosolie is relatief licht, zalfachtig en verkoelend.

Een massage met kokosolie tempert de lichaamswarmte die gepaard gaat met seksuele opwinding. Mannen die regelmatig met kokosolie gemasseerd worden, ontdekken dat hun vitaliteit en hoeveelheid sperma groter worden, en dat voortijdige ejaculatie wordt tegengegaan. Kokosolie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en verbetert de structuur ervan. Omdat kokosolie relatief licht is, vormt zij geen laagje op de huid. Kokosolie maakt het voor het lichaam mogelijk meer prana op te nemen uit de atmosfeer, in de vorm van zuurstof, negatieve ionen en zonnestraling. Daarom is kokosolie zeer geschikt voor zonnebaden. Als kokosolie veertig dagen in een blauwe glazen fles in de zon wordt gezet, kan men er de meeste brandwonden mee genezen en daarom is het handig om deze olie in de keuken bij de hand te hebben.

Als men kokosolie op de schedel, de handpalmen en de voetzolen aanbrengt, kan deze olie koortsverlagend werken.

Toepassingen van massage olie … klik hier