… ben continue in beweging en ontwikkel me, daarbij voel ik me verantwoordelijk voor al mijn handelen. Zo ook voor de opbouw, samenstelling en inhoud van deze website over Tantra MassageKashmirische MassageHealing Sessie en IntimiteitsCoaching.

Er bestaat veel onwetendheid, vooringenomenheid en onhelderheid ten aanzien van Tantra, seksuele energie, seksualiteit en intimiteit. Om helderheid te verschaffen EN omdat zuiverheid voorop staat beantwoord ik graag al je vragen.

Kan ik wel Tantra beoefenen als ik geen partner heb, alleen ben?

JA, JUIST, vanuit keuze voor JEZELF, de ander (eventueel) ont-moeten is waar het over mag gaan!!

Wat kun je tegenkomen tijdens de massage?

  • Emotionele – en psychische blokkades: Samen doorstromen we, vaak onbewust, structuren, transformeren en voeren af.
  • Voelen: Vanuit het denken naar het voelen … geen woorden en kijken, maar “beleven” …
  • Verrijking: Overgave en controle loslaten kan eng zijn. Met respect verleg je grenzen en wordt je je gewaar van onbekende sensaties
  • Verbinding: Door zuiver te geven, ontstaat er een energetische verbinding, het ego speelt geen rol meer, jij mag je overgeven. De verbinding wordt na de massage weer verbroken.
  • Heling: Totaal geaccepteerd worden als universeel mens, zoals je bent, geen oordeel, vanuit liefde en respect …
  • Vitaal Zijn: Je komt energiek, sprankelend en vitaal uit de massage!

Wat is de betekenis van seksuele energie in tantra?

Seksualiteit en seksuele energie worden vaak op één hoop gegooid en bestempeld als “sex”. Vanuit tantra houd je je “slechts” met seksuele energie bezig, ook wel levensenergie genoemd, we worden eruit geboren tenslotte. Onderdrukking en veroordeling van de seksuele energie leidt vaak tot onderdrukking van levensvreugde en heeft dus effect op hoe je het leven ervaart. Tantra nodigt je uit die seksuele energie te onderzoeken en in beweging te komen. Herontdek je speelsheid, levendigheid, kracht en spontaniteit. Voor mij gaat tantra over het bewust-zijn, het eindeloos genieten, ont-moeten, voelen, ontspannen en overgave, weg van schuld, angst en schaamte. Meer begrip, zonder oordeel, voor je verlangens en behoeften. We “zijn vaak op zoek” naar een (seksuele) invulling of een ontlading van opgebouwde seksuele energie voor een leegte of gemis buiten onszelf, vervult dit je werkelijk? In tantra kun je je patronen onderzoeken en doorbreken.

Wordt het hele lichaam gemasseerd?

Ja, het hele lichaam wordt op gelijkwaardige wijze aangeraakt.

Ben jij, als gever / masseur, ook naakt?

Op basis van gelijkwaardigheid, in principe wel, tenzij je aangeeft dit niet te willen dan kan ik een longhi dragen of jij jezelf bedekt houden. Naaktheid is een natuurlijke staat en in Tantra vanzelfsprekend. Als ontvanger gaat het over overgave richting eigen gevoel en levensenergie, ondanks een sfeer van nabijheid is het niet de bedoeling dat je ongevraagd aanraakt.

Hoe werkt het t.a.v. de uitwisseling van (seksuele) energie tussen ontvanger en gever?

De belevenis van de ontvanger staat centraal en de gever is “slechts gever”, zodra er aangeraakt gaat worden vanuit een intentie (expliciet: zodra er seksuele handelingen plaatsvinden) zal er een verandering optreden van de eigen ontspannen staat van zijn. Dit is niet wenselijk voor een zuivere sessie.

Waarom is “zuiverheid” zo belangrijk?

Tantramassages komen steeds meer in de belangstelling, helaas wordt dit fenomeen ook soms voor niet-zuivere doeleinden gebruikt. Ik geef echter zuiver en uitsluitend massages die met tantrische kennis en in de tantrische geest worden uitgevoerd. Mocht je verdere vragen, commentaar of enig punt van discussie hebben, hoor ik dat graag, bel me op 0653 368 068 of stuur een mail via nico@tantratouch.nl! Namasté, Nico

Mocht er een vraag niet beantwoord zijn en je die wel hier zou willen tegenkomen, vertel het me!